epdm

Alles wat u moet weten over EPDM

Alles wat u moet weten over EPDM

EPDM, oftewel Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, is een veelgebruikt materiaal in de bouwsector vanwege zijn uitstekende eigenschappen en duurzaamheid. EPDM wordt voornamelijk toegepast als dakbedekking vanwege zijn waterdichte en weerbestendige kenmerken.

Voordelen van EPDM

 • Waterdicht: EPDM is bestand tegen water en voorkomt lekkages op daken.
 • Duurzaam: EPDM heeft een lange levensduur en behoudt zijn kwaliteit onder verschillende weersomstandigheden.
 • Onderhoudsvriendelijk: EPDM vereist weinig onderhoud en blijft langdurig in goede staat.
 • Flexibel: EPDM kan zich aanpassen aan temperatuurverschillen zonder te scheuren of te vervormen.

Toepassingen van EPDM

Dankzij de veelzijdigheid van EPDM wordt het niet alleen gebruikt voor dakbedekking, maar ook voor andere toepassingen zoals:

 • Zwembadafdichting
 • Vijverfolie
 • Dakgoten
 • Afdichting van gevels

EPDM bij Dakwerken Noteboom

Bij Dakwerken Noteboom zijn we gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van EPDM-daken. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een professionele installatie die voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Met EPDM als dakbedekking kunt u rekenen op een betrouwbare bescherming van uw woning tegen alle weersinvloeden.

Voor meer informatie over de voordelen en toepassingen van EPDM of voor een vrijblijvende offerte, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over de beste oplossingen voor uw dakbehoeften.

 

Vijf Onmisbare Tips voor een Duurzame EPDM Installatie

 1. Zorg voor een propere en droge ondergrond voordat je EPDM plaatst.
 2. Gebruik de juiste lijm en kit specifiek voor EPDM-toepassingen.
 3. Controleer regelmatig op beschadigingen of lekkages en herstel deze onmiddellijk.
 4. Voorkom scherpe voorwerpen op het EPDM om perforaties te vermijden.
 5. Laat je goed informeren over de juiste plaatsingstechnieken door een professional.

Zorg voor een propere en droge ondergrond voordat je EPDM plaatst.

Het is essentieel om te zorgen voor een propere en droge ondergrond voordat je EPDM plaatst. Een schone en droge basis is cruciaal voor een goede hechting en langdurige prestaties van de EPDM-dakbedekking. Door ervoor te zorgen dat de ondergrond vrij is van vuil, stof en vocht, leg je een solide basis voor een kwalitatieve installatie die lekkages en andere problemen in de toekomst helpt voorkomen. Het nauwgezet volgen van deze tip draagt bij aan een duurzaam en betrouwbaar EPDM-dak dat jarenlang bescherming biedt tegen diverse weersomstandigheden.

Gebruik de juiste lijm en kit specifiek voor EPDM-toepassingen.

Het is van essentieel belang om de juiste lijm en kit te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor EPDM-toepassingen. Door te kiezen voor geschikte materialen die compatibel zijn met EPDM, verzekert u zich van een optimale hechting en afdichting. Op die manier kunt u problemen zoals lekkages voorkomen en de duurzaamheid van uw EPDM-dak maximaliseren. Het gebruik van de juiste lijm en kit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw EPDM-installatie langdurig en betrouwbaar blijft functioneren.

Controleer regelmatig op beschadigingen of lekkages en herstel deze onmiddellijk.

Het is van essentieel belang om regelmatig uw EPDM-dak te controleren op eventuele beschadigingen of lekkages. Door tijdig actie te ondernemen en deze problemen onmiddellijk te herstellen, kunt u verdere schade aan uw dak voorkomen en de levensduur ervan verlengen. Een preventieve aanpak zorgt ervoor dat uw EPDM-dak in optimale staat blijft en u zich geen zorgen hoeft te maken over mogelijke waterinfiltratie of andere complicaties. Het uitvoeren van regelmatige controles en directe reparaties is een slimme investering in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw dakbedekking.

Voorkom scherpe voorwerpen op het EPDM om perforaties te vermijden.

Om perforaties te vermijden, is het belangrijk om scherpe voorwerpen weg te houden van het EPDM. Door voorzichtig te zijn en te voorkomen dat scherpe objecten in contact komen met de EPDM-dakbedekking, kunt u de duurzaamheid en waterdichtheid van uw dak behouden. Het is raadzaam om regelmatig het dakoppervlak te controleren op eventuele schade en indien nodig tijdig actie te ondernemen om problemen te voorkomen. Met zorgvuldig onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw EPDM-dak in optimale conditie blijft en lang meegaat.

Laat je goed informeren over de juiste plaatsingstechnieken door een professional.

Het is van essentieel belang om je goed te laten informeren over de juiste plaatsingstechnieken van EPDM door een professional. Een ervaren vakman kan je adviseren over de correcte installatiemethoden en zorgen voor een nauwkeurige uitvoering van het werk. Door te vertrouwen op een specialist voorkom je mogelijke problemen en ben je verzekerd van een duurzame en waterdichte EPDM-dakbedekking die jarenlang meegaat. Laat dus altijd de plaatsing van EPDM over aan een deskundige om zo de kwaliteit en betrouwbaarheid van je dak te waarborgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.